Daca unul dintre obiectivele tale pentru 2018 este acela de a citi mai mult, acest articol este pentru tine. Aici am reunit recomandarile de lectura pe care le-am facut de-a lungul acestui an.
Puterea obisnuintei – Charles Duhigg
Uneori obiceiurile ne ajuta, alteori doar ne incurca. Stiati ca:
- 45% din deciziile pe care iei zilnic sunt de fapt obiceiuri?
- Ai nevoie de 21 de zile ca sa deprinzi un nou obicei?
Despre toate acestea si stiinta din spatele obiceiurilor puteti afla mai multe din “Puterea obisnuintei” de Charles Duhigg.
In esenta, Puterea obisnuintei contine un argument incurajator: cheia reusitei noastre de a face cu regularitate exercitii fizice, de a slabi, de a fi mai productivi si de a avea succes este intelegerea modului in care functioneaza deprinderile. Dupa cum arata Duhigg, valorificand aceasta noua stiinta, ne putem transforma afacerile, comunitatile si vietile noastre.
Darurile imperfectiunii – Brene Brown
“Care e sensul a ceea ce fac?” – o intrebare rostita de multi dintre noi. Si una dintre marile cautari ale vietii noastre. Despre gasirea sensului, acceptarea sinelui si conectarea autentica vorbeste pe larg Brene Brown in Darurile imperfectiunii.
Capacitatea unica a lui Brown de a imbina cercetarea stiintifica originala cu povestile autentice de viata face ca lectura cartii Darurile imperfectiunii sa para o conversatie de lunga durata si inaltatoare cu un prieten intelept, care iti ofera compasiune, intelepciune si sfaturi foarte bune.
Nevoile lui, nevoile ei – Willard F. Harley, Jr.
Nevoile lui, nevoile ei – un volum care noua ne-a placut pentru ca explica foarte bine modalitatile sanatoase in care ne putem raporta la persoana draga si universul sau interior.
Considerata de prestigioase publicatii din intreaga lume drept cea mai buna carte adresata cuplurilor care vor sa aiba o relatie armonioasa „pana la adanci batraneti“, tradusa in majoritatea limbilor de circulatie internationala si vanduta pana acum in peste 2 milioane de exemplare, Nevoile lui, nevoile ei readuce in prim plan niste principii simple, cu ajutorul carora, daca ni le-am insusi pe deplin, am avea o casnicie mult mai implinita si mai fericita.
Cartea explica felul in care mintea nostra functioneaza uneori fara ca noi sa ne dam seama si cum ne ajuta “instinctele” in alegeri.
Pornind de la studii de ultima ora din domeniul neurostiintei si al psihologiei pentru a demonstra ca diferenta dintre o decizie buna si una gresita nu sta atat in volumul de informatii cu care lucram, cat in capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esentiale, Gladwell ne invata cum putem lua decizii mai bune – acasa, la birou si in viata de zi cu zi.